Pàgines

dimarts, 10 de novembre del 2015

Identitat digital

- La Identitat Digital: impacte en el procés educatiu i implicacions personals.

Primer de tot hauríem d ‘entendre que entenem per Identitat Digital? La Identitat Digital és el que nosaltres deixem veure els altres a internet, les nostres aficions, gustos preferències o recerques a la web, no solament a partir de les xarxa socials sinó a través de tot el nostre historial a la xarxa.

La nostra “petjada a internet” va des de una ” simple fotografia que ens puguin etiquetar sense el nostre consentiment un amic nostre, com una compra d ‘una entrada per un concert de música, a un comentari etc...

Ara per ara la nostra imatge digital la que projectem. És la primera recerca que pot tenir qualsevol persona de nosaltres a qualsevol part del món.

Cal fer la reflexió que vivim en un món globalitzat, on la recerca d ‘informació a la web es costant. Internet forma part de la vida del 90% de les persones d'aquest món, per tant no es pot viure el marge del progrés no pretendre tenir identitat digital, per tant és la nostra veritable carta de presentació a trobar feina, interactuar amb persones …

Per tant com a futurs educadors, sigui en els vessants de (professors, educadors socials pedagogs) la nostra imatge a la xarxa pot indicar el tipus de persones que som, a partir d ‘un simple clic. Si tenim una bona imatge, que errada uns valors ètics, morals pot ser un factor fonamental en la nostra consecució d’èxit, DONEM EXEMPLE

Dintre un procés educatiu que es el primer que hauríem de fer? El Primer de tot consternar-nos que realment hi ha una repercussió a internet dels nostres actes, fer veure els alumnes que un clic els pot implicar afiliar-se a unes opinions, a uns ideals, o a ser partidaris d’actituds benevolents... No els hem de ficar por el cos, sinó reivindicar-nos que qualsevol informació fotografia contingut pot ser utilitzat en un futur a la nostra contra o donar una imatge que potser a la realitat no donem, però que a internet si, això es un problema.
Un vídeo com “ the take this lollipop” pot fer reflexionar a qualsevol...






(Take this lollipop, una mirada qualsevol, d’una persona qualsevol..., una mirada d’un ulls cap al fènomen d’internet...)

Però gràcies a internet aquesta interconnexió entre persones de tot el món, s'entreveuen uns coneixements a partir d'experiències, bibliografies, blogs, Apps poden ser una eina per interactuar entre alumnes incrementar el coneixement dels alumnes. 

En resum el nostre objectiu es saber filtrar la informació correcta, de qualitat perquè l’alumne aconsegueixi ampliar coneixements o reforçar-los. A partir de tesis o informacions contrastades verificades per nosaltres com a docents de l’educació.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada