dilluns, 14 de desembre de 2015

Disseny i creació de materials educatius 

És necessària una font digital per a poder crear els materials i s'hauria de fomentar l'us i la creació d'aquests.

Hi ha diverses tipologies d'estudiants que poden aprofitar aquesta forma d'aprenentatge ja que, com que aprenen de maneres diferents, necessiten utilitzar diferents mètodes.


  • Doer: assimila per mitjà de la pràctica. Aquest necessitarà fer molts exercics per a aprendre.
  • Feeler: treballa des de la motivació, des del sentiment, enllaça el que sent. Aquest necessitarà ser estimulat per a aprendre.
  • Thinker: apren des de la lògica i la raó, busca el perque. Aquest aprendrà gràcies a la seva curiositat i ganes d'aprendre
  • Observer: Aprén a través de imatges i vídeos.


Abans de dissenyar també necessites definir les preguntes clau del recurs que crearàs:

  • What: que`vols que els alumnes aprenguin, que faré servir per a crear els materials d'aprenentatge.
  • Who: qui ens facilitat la informació, els continguts, etc.
  • Mètode: si vols que l'aprenentatge estigui basat en alguna cosa.
  • Logística: els recursos materials i infraestructures que faràn servir els alumnes i nosaltres.


Nosaltres pensem que la creació de material per part del professorat es molt beneficiós per als alumnes ja que, si veuen que un professor domina perfectament el recurs que està fent servir i és entretingut per ells aprenen divertint-se.
Per exemple, al seminari vam haver de crear un recurs i mostrar-lo davant de tota la classe. Nosaltres tenim 18 anys o més i tots ens vam entretenir quan contestavem les preguntes dels altres grups, si ens ha divertit a nosaltres causarà el mateix efecte amb els nens petits.
Harien de passar 2 factors per a que el professorat més envellit comencés a crear material: primer que sapiguin utilitzar el material tecnològic i segon que tinguin ganes de canviar el seu mètode d'aprenentatge per que els alumnes aprenguin més. La primera és poc probable que passi ja que s'haurien d'impratir cursets a aquestes persones i no és viable, la segona menys ja que això obligaria als professors a reconèixer que la manera com han ensenyat tota la vida no era la correcta.
Nosaltres creiem que fins que les noves generacions, és a dir, els que ja hem nascut en la època de la informació i les noves tecnologies no dirigim centres i classes això no canviarà.

Vídeo

En el video ens parla dels OER, recursos educatius oberts. Ens posa l'exemple d'un nen què no pot desenvolupar el seu màxim potencial ja que ha d'estudiar amb llibres molt desactualitzats, la seva professora no els permet la creativitat i els ensenya coses que s'han demostrat que ja no són certes.

Gràcies als OER, ell podria estudiar informació actualitzada, i desenvolupar les seves capacitats fins al límit i fins i tot aconseguir els seus somnis.

Nosaltres creiem que aquests recursos són un material molt positiu ja que sempre poden estar actualitzats, tothome els pot fer servir gratuitament, funcionen en diverses plataformes, etc... D'aquest fet se'n ha adonat molta gent i per això cada cop s'utilitzen menys llibres a moltes aules però hauràn de passar molts anys i molts factors per a que substitueixin als llibres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada